Marktonderzoekbureau IDC heeft aangegeven dat de markt voor wearables explosief zal groeien de komende jaren en past zijn voorspelling aan. Eerder voorspelde het bureau dat de markt 125 miljoen wearables verscheept in 2019; nu ligt die voorspelling op 155,7 miljoen.

Wearables-markt in 2019: 155,7 miljoen verscheepte items

Marktonderzoekbureau IDC denkt dat we in 2015 met flink aan de wearables gaan, aangezien het bedrijf de verwachtingen voor nu en de komende jaren heeft aangepast. De voorspelling voor 2015 is dat er in totaal 72,1 miljoen wearables verscheept zullen worden. Mocht die voorspelling uitkomen, dan betekent dat dat de markt 173 procent gaat groeien de komende maanden, in vergelijking met vorig jaar. Over heel 2014 zijn er 26,4 miljoen wearables items, zoals smartwatches en fitnesstrackers, verscheept.

IDC kijkt ook verder naar voren en verwacht dat de markt voor wearables per jaar met 42,6 procent zal toenemen, waardoor we in 2019 een markt hebben waarin er zo'n 155,7 miljoen wearable devices verscheept zijn. De markt kent een langzame start, maar lijkt nu dus echt op gang te komen. Eerder dit jaar lanceerde Apple bijvoorbeeld de langverwachte Apple Watch, maar dat slimme horloge is nog niet wereldwijd verkrijgbaar. Ondertussen blijft Google werken aan Android Wear - een platform voor smartwatches van meerdere fabrikanten.

Dan hebben we natuurlijk nog de vele fitnesstrackers, van onder meer Fitbit, en zien we dat Chinese bedrijven als Xiaomi langzaam de wereld gaan veroveren met hun goedkopere alternatieven voor de redelijke geprijsde fitnessproducten. Ook is er nog de categorie virtual reality en augmented reality wear, zoals bijvoorbeeld de Oculus Rift en de Microsoft HoloLens. Producten die nog op de markt moeten verschijnen en met hun eigen categorie een flinke boost aan wearables in het algemeen kunnen geven.