Het schijnt dat een aantal grote fabrikanten voornemens is nieuwe Android Wear-smartwatches te gaan presenteren tijdens IFA 2015. Eén van die slimme horloges zou zomaar de Motorola Moto 360-opvolger kunnen zijn waar we al over gehoord hebben.

IFA 2015: meer Android Wear-smartwatches

Het is misschien niet het meest verrassende nieuws dat we zo vlak voor het begin van de IFA-beurs in Berlijn hebben ontvangen, maar de website CNET meldt dat enkele grote fabrikanten nieuwe Android Wear-smartwatches zullen aankondigingen tijdens de elektronicabeurs in Berlijn. Het gaat om vier producenten, namelijk Motorola, Asus, LG en Huawei, waarvan we in principe al weten dát ze aan nieuwe slimme horloges werken. Het enige probleem is, is dat we nog niet met zekerheid kunnen zeggen aan wélke precies.

Eén van de kandidaten die we kunnen tegenkomen tijdens IFA 2015 is de Moto 360-opvolger waar we al eerder over hebben gehoord. Onlangs dook die smartwatch ineens op in het wild, waardoor de geruchten over het apparaat ineens veel hardnekkiger werden. Ook zijn we die smartwatch, die voor het eerst gespot werd in mei, al mogelijk eerder tegengekomen bij de FCC. Eerder deze maand kwam zelfs al naar buiten dat die Moto 360 2 (bij gebrek aan een betere naam) hetzelfde design krijgt, namelijk die van een platte band.

Daarnaast heeft Huawei al eerder bevestigd dat de Huawei Watch 2 eraan zit te komen. Het bedrijf zal ongetwijfeld de tijd nemen tijdens IFA 2015 om zowel de prijs als de beschikbaarheid aan te kondigen, iets dat voorlopig nog neerkomt op 'ergens aan het einde van 2015'. Over LG is momenteel weinig te zeggen, aangezien er maar heel weinig (maar wel een beetje) naar buiten is gekomen over diens smartwatch. En dan houden we tenslotte Asus over, waarvan we met zekerheid weten dat het bedrijf werkt aan de ZenWatch 2.