Intel's modieuze MICA, een smartband voor modebewuste vrouwen, is vanaf vandaag ook te gebruiken in combinatie met een Android-telefoon. Nederlandse gebruikers zullen echter voorlopig nog geduld moeten hebben.

MICA

Wearables worden steeds handiger, met steeds scherper wordende schermen en functionaliteiten die ervoor zorgen dat je smartphone gewoon in je broekzak kan blijven zitten. Toch blijven het ook accessoires, die in hetzelfde hokje passen als horloges en armbanden. Het oog wil dus ook wat, en geen andere fabrikant denkt dat beter te snappen dan Intel. Het Amerikaanse bedrijf bracht eind vorig jaar de MICA uit, een modieuze smartband die het hart van elke fashionista zou moeten veroveren. Vanaf vandaag kunnen ook Android-gebruikers profiteren van de wearable, dankzij de lancering van een bijbehorende Android-app.

De MICA is een smartband met een gebogen scherm, gericht op vrouwen. Je kunt op het schermpje alle standaard notificaties ontvangen, zoals bellen, SMS en mail. verder kun je op de slimme armband ook verschillende exclusieve functionaliteiten gebruiken, zoals mode- en horoscoop-apps. Het is dus duidelijk dat de MICA echt gericht is op vrouwen die constant bezig zijn met hun uiterlijk, in plaats van geeks die de nieuwste gadgets willen proberen. Het bijzondere en unieke aan de MICA is dat je geen telefoon nodig hebt, behalve voor het wijzigen van instellingen. De smartband van Intel kan namelijk gebruik maken van 3G netwerken, in plaats van Bluetooth. In principe zou je dus kunnen zeggen dat de MICA kan wat Apple wil gaan doen met de Apple Watch 2, al blijft de MICA ver achter qua functionaliteit vergeleken met Apple's horloge.

In Nederland kunnen we voorlopig nog niet met de MICA aan de slag, gezien de smartband op dit moment exclusief verkocht wordt door Barneys New York en Opening Ceremony, twee Amerikaanse winkels. De modieuze gadget kost $495, en klanten kunnen kiezen tussen black snakeskin met lapis accent, of white snakeskin met tiger's eye accent.