Het gaat Pebble de laatste weken niet voor de wind. Nadat er vorige maand het gerucht verscheen dat het bedrijf moeite had om investeerders te vinden laat Pebble vandaag weten dat de iPhone-app voor de Pebble Time smartwatch nog steeds op zich laat wachten.

Eind vorige maand begon Pebble met het versturen van de eerste Pebble Time smartwatches naar backers van het project op Kickstarter. Backers met een iPhone kunnen hun slimme horloge echter nog niet gebruiken want de iPhone-app is nog altijd niet door Apple goedgekeurd.

In een e-mail aan backers, waaronder ook wij, laat Pebble weten gefrustreerd te zijn door de gang van zaken bij Apple. Het bedrijf uit Cupertino doet er al sinds 22 mei over om een nieuwe versie van de iOS-app goed te keuren en waarom er zo lang over gedaan wordt is voor Pebble onduidelijk.

Het probleem is dat de Pebble Time al sinds 27 mei onderweg is naar backers van het project. Gebruikers met een Android-smartphone kunnen met het horloge aan de slag omdat die app al wel beschikbaar is, maar gebruikers van een iPhone kunnen momenteel niks met het horloge. Deze moet namelijk met de iPhone gesynchroniseerd worden.

Pebble roept gedupeerde iOS-gebruikers op om te tweeten met de hashtag #FreeOurPebbleTime, en om het probleem bij Apple te melden en zo mogelijk het keuringsproces te versnellen.