Jawbone heeft bekendgemaakt dat het bedrijf niet alleen nieuwe functies, maar ook nieuwe kleuren brengt naar zijn bestaande armbanden. Denk bijvoorbeeld aan een automatische slaapmodus of een passieve hartritmesensor.

Meer opties beschikbaar voor de Jawbone UP2, UP3 en UP4

Het fitnesstrackermerk Jawbone heeft bekendgemaakt dat er vanaf nu een firmware-update beschikbaar is voor de fitnessarmbanden UP2, UP3 en UP4. Deze firmware-update brengt een aantal nieuwe features naar de trackers, zoals een automatische slaapmodus en een passieve hartritmesensor. Die eerste nieuwe functie is natuurlijk puur voor het gemak: gebruikers hoeven zo niet meer bewust hun armband in slaapmodus te zetten, aangezien dit nu volledig automatisch gebeurt. Ook bij het wakker worden hoeven ze niets meer te doen.

Jawbone's UP3 en UP4 beschikken al over een hartritmesensor die meet hoe je hart klopt in een rustige stand, zoals bijvoorbeeld je slaap, en met de passieve sensor wil het bedrijf per twintig minuten gaan meten hoe je hart klopt. Met deze functie wil Jawbone zijn gebruikers inzicht geven wat het effect van bijvoorbeeld cafeïne of stress is op het hart. Mettertijd brengt de software van Jawbone in beeld wat je basis hartritme is, zodat het gebruikers kan alarmen bij heftige veranderingen en diezelfde gebruikers tips kan geven over gezondheid en fitness.

Daarnaast komen de drie beschikbare fitnesstrackers ook uit in nieuwe kleuren en krijgt de UP2 zelfs een complete facelift in de vorm van een versie met dunnere banden. De nieuwe firmware is nu te downloaden via de Jawbone UP-app.