Jawbone en Fitbit zijn twee van de grotere spelers op het gebied van wearables, of specifiek op het gebied van fitness trackers. Deze twee bedrijven liggen al een tijdje overhoop met elkaar en dat resulteert er nu in dat Jawbone het importeren van Fitbit-wearables wil blokkeren.

Het is al de derde keer in twee maanden tijd; Jawbone klaagt concurrent Fitbit aan. Het bedrijf heeft bij de International Trade Commission in de VS een verzoek ingediend om het importeren van fitness trackers van Fitbit te blokkeren. Dit zorgt er vervolgens voor dat de wearables niet meer in de VS verkocht kunnen worden.

De aanklacht van Jawbone is redelijk uitgebreid maar het komt er op neer dat Jawbone Fitbit verdenkt van het schenden van patenten en het stelen van bedrijfsgeheimen. Jawbone wil dat binnen vijftien maanden een uitspraak gedaan wordt over deze zaken maar het verzoek voor een importverbod zou al eerder ingewilligd moeten worden.

Maar, er zitten natuurlijk altijd twee kanten aan het verhaal en Fitbit ontkent dan ook in alle aarden dat het bedrijf geheime informatie gestolen heeft of patenten schendt. We verwachten dan ook dat dit een strijd wordt waarin we niet binnen enkele maanden een winnaar naar voren zien komen.