Naar verluidt werkt Samsung momenteel aan een kindvriendelijke modus voor de Samsung Gear VR-virtualrealitybril. Het is nog niet helemaal bekend hoe Samsung deze modus zal gaan implementeren, aangezien er nog geen informatie over beschikbaar is.

Kindvriendelijke modus voor Gear VR onderweg - gerucht

Als we de geruchten mogen geloven, dan werkt Samsung momenteel aan een kindvriendelijke modus voor de Samsung Gear VR. De elektronicafabrikant biedt momenteel al een dergelijke modus aan op zijn smartphones en tablets. Die modus biedt een omgeving aan waar kinderen lekker ongestoord kunnen spelen, zonder dat ouders zich zorgen hoeven te maken over de gevaren die het internet rijk is. Waarschijnlijk zal Samsung dus eenzelfde soort modus gaan introduceren voor haar mobiele virtualrealitybril.

Op wat voor manier Samsung dat zal gaan doen, is op moment van schrijven helaas nog niet bekend. Waarschijnlijk zal Samsung gecoördineerde content aan de kids gaan aanbieden, terwijl ouders toegang kunnen krijgen tot instellingen die alleen zij kunnen beheren. Ook zou er mogelijk een timer aan kunnen komen, die de bril kan uitschakelen na een ingestelde tijd. Wanneer deze functie zal worden geïntroduceerd, is nog niet bekend. Mogelijk gebeurt dat met de lancering van de Samsung Galaxy Note 8 of Samsung Galaxy S9.