Zou het niet handig zijn om je vluchtinformatie en je instapkaart op je pols te kunnen bekijken? Dat is vanaf nu mogelijk, wanneer je met KLM vliegt en een Apple Watch hebt althans. De vliegtuigmaatschappij heeft deze week namelijk een applicatie voor het slimme horloge van Aple uitgebracht.

De Apple Watch-app KLM is ingebouwd in de officiële KLM-app die in de app store te vinden is. Eenmaal geïnstalleerd kan het slimme horloge van Apple je op de hoogte houden van de tijd die je nog hebt voordat het vliegtuig vertrekt, de vluchtinformatie en natuurlijk je instapkaart. Ook tijdens de vlucht wordt je op de hoogte gehouden, onder meer van de resterende vluchtduur.

De kans is echter groot dat je nog geen Apple Watch hebt, maar daar kan snel verandering in komen. Apple heeft namelijk aangegeven dat het horloge vanaf morgen, 17 juli, officieel in de verkoop gaat in Nederland. De goedkoopste versie van de Apple Watch, met een 38mm formaat, kost 419 euro. Het grotere model gaat 469 euro kosten. Beide varianten zijn in vijf verschillende kleuren te verkrijgen: wit, blauw, groen, rood en zwart. Wil je voor de roestvrijstalen Apple Watch gaan, dan ben je tenminste 669 euro kwijt voor het 38-mm-model. De grotere variant (42-mm) kost 719 euro. Je kunt echter wel kiezen uit tien versies.

Ben jij in de markt voor een smartwatch en twijfel je nog over de Apple Watch? Neem dan onze artikelen met vijf redenen om wel een Apple Watch te kopen en vijf redenen om geen Apple Watch te kopen door.