Google en filmproducent Legendary hebben een speciale Legendary VR-applicatie uitgebracht in de digitale Android-winkel Google Play. Met Legendary VR krijg je alvast een voorproefje van twee aankomende films van het productiehuis: Warcraft en Crimson Peak.

Legendary VR toont voorproefje van Warcraft en Crimson Peak

Google en Legendary, een filmproductiebedrijf, hebben de handen ineengeslagen voor drie nieuwe Google Cardboard-ervaringen, met de nadruk op ervaringen. Middels de Legendary VR-applicatie kun je namelijk drie films van Legendary beleven. Twee van die films moeten nog uitkomen, waardoor je dus een voorproefje krijgt van de films Warcraft en Crimson Peak. De andere film die een vr-behandeling krijgt is Pacific Rim, uit 2013. De drie demo's laat je echter alleen rondkijken in die interessante filmwerelden.

We hebben dus niet te maken met een interactieve omgeving, aangezien dit de eerste keer is dat Legendary zich bezighoudt met virtual reality. Het is dan ook promotiemateriaal dat Legendary uitbrengt voor de Comic-Con in San Diego die momenteel plaatsvindt. Het moet pers en publiek laten zien hoe de filmproducent van plan is om te gaan met vr in zijn films en geeft ons dus tegelijkertijd een voorproefje van wat we mogen verwachten van twee aankomende films. Je kunt de app ook zelf downloaden vanuit Google Play.

Google Cardboard is in feite een kartonnen virtual reality-bril, waar je je smartphone in kunt stoppen. In het karton zitten twee vergrotende lenzen, waardoor je de randen van je smartphone niet ziet tijdens je vr-ervaring. Je moet Google Cardboard wel vasthouden terwijl je je concentreert op wat er gebeurt op het scherm, maar voor een vr-bril die nog geen twintig euro kost, verwachten we geen high-tech-apparaat dat we aan ons hoofd kunnen vastmaken met één of andere band. Het scherm van je smartphone is in feite het scherm van Cardboard.