LG heeft de LG Call-applicatie uitgebracht, die aanvankelijk alleen werkt met de LG Watch Urbane en niet met andere smartwatches van LG. Dat levert de fabrikant al ontzettend veel kritiek op, als we naar de productpagina kijken binnen de Google Play Store.

Bellen met je LG Watch Urbane

LG heeft de Watch Urbane al her en der in de wereld gelanceerd en de eerste mensen hebben de Android Wear-smartwatch al om hun polsen hangen. Hier in Nederland moeten we nog heel even wachten tot we hem officieel kunnen bestellen, maar het is desondanks al goed om te weten dat je straks ook via het polsapparaatje kunt bellen met de LG Call-applicatie die de fabrikant heeft gelanceerd op Google Play. Voorlopig werkt die app alleen nog met de LG Watch Urbane: de andere smartwatches van LG vallen buiten de boot.

Om de app te gebruiken, die je natuurlijk wel een Android-smartphone te hebben. Daar moet je de smartwatch immers aan koppelen. Zonder een smartphone, werkt de app helaas niet. Dat komt doordat de LG Watch Urbane zelfstandig geen verbinding kan maken met het telefoonnetwerk. Dat kan later pas, wanneer LG een nieuwe versie op de markt uitbrengt. Het feit dat de LG Call-app alleen werkt met de Watch Urbane, zorgt voor heel wat kritiek op de Play Store: consumenten begrijpen het nut niet van de app, in combinatie met hun smartwatch.

Vanaf 8 mei is hij in Nederland verkrijgbaar: de LG Watch Urbane. Het slimme horloge wordt slim in de markt gezet door zijn zakelijke uiterlijk. Het is een smartwatch die draait op Android Wear, het besturingssysteem van Google voor smartwatches, en beschikt over een Snapdragon 400-processor, 512MB aan werkgeheugen en maar liefst 4GB aan intern geheugen. Het p-oled-scherm, die extra p staat voor plastic, heeft een diameter van 1,3 inch en een resolutie van 320 bij 320 pixels. Ook heeft het een 410mAh-batterij.