Afgelopen maand kondigde LG de eerste 4G/LTE smartwatch aan; de Watch Urbane LTE. Inmiddels is het slimme horloge in thuisland Zuid-Korea uitgebracht maar daar moet er flink voor betaald worden.

De LG Watch Urbane LTE wordt vanaf komende vrijdag, 27 maart, in thuisland Zuid-Korea verkocht voor een pittige prijs van 650.000 KRW, wat neerkomt op iets minder dan 600 dollar. Ter vergelijking; de Apple Watch wordt met een prijs vanaf 349 dollar al als één van de duurdere smartwatches beschouwd.

Maar, voor 590 dollar krijg je dan ook een volledige uitgerust slim horloge. De Watch Urbane LTE is, zoals de naam al aangeeft, uitgerust met een simkaart-slot die ondersteuning voor 4G-verbindingen en het voeren van telefoongesprekken biedt. Het horloge kan via Bluetooth ook met een Android-smartphone verbonden worden maar LG maakt gebruik van een zelf ontwikkeld platform, geen Android Wear. Het platform van LG is waarschijnlijk gebaseerd op webOS.

Verder beschikt de smartwatch over een 1.3-inch p-oled-display met een resolutie van 320 x 320 pixels, 1GB aan werkgeheugen, een krachtige quadcore Qualcomm Snapdragon-processor, een 700mAh accu en een behuizing die waterbestendig en stofdicht is. Wanneer het horloge in Europa gelanceerd wordt is nog onduidelijk.