LG heeft een luxueuze versie aangekondigd van de LG Urbane. Het nieuwe model is bekleed met 23-karaats goud en heeft een mooier bandje, en gaat maar liefst $1200 kosten.

LG Urbane Luxe

LG onthulde een aantal maanden geleden de LG Urbane, een luxueuze Android Wear smartwatch. Het slimme horloge was qua features precies hetzelfde als de LG G Watch R, met zijn 1,3 inch-display, 512MB aan werkgeheugen en batterijkracht van 410mAh. Het enige verschil was dat de LG Urbane meer op een klassiek horloge lijkt, en daarmee ook gepresenteerd werd als een echt sieraad. Nu gaat LG nog een stapje verder met de LG Urbane Luxe, een smartwatch die maar liefst $1200 gaat kosten. Opnieuw is dit model hetzelfde als de LG Urbane qua specificaties, maar voor het flinke bedrag krijg je wel een mooier afgewerkt bandje terug en is de smartwatch bekleed met 23-karaats goud.

We moeten toegeven dat het er een stuk beter uitziet, maar zolang je elke twee jaar een nieuwe smartwatch moet kopen is het gewoon geen logische beslissing om zo'n duur model aan te schaffen. Het hele voordeel van een klassiek horloge is dat je er enorm lang mee kunt doen, iets wat je nou niet bepaald kunt zeggen van telefoons en smartwatches. De LG Urbane Luxe is echter ook niet bedoeld voor iedereen, en er worden er dan ook maar 500 gemaakt. Elk model heeft een serie-nummer ingegraveerd, zodat je zeker weet dat jij één van die 500 eigenaars bent. Waarschijnlijk is het luxeuese horloge binnenkort alleen in Amerika te bestellen, via de juwelier-keten Reeds.