LG heeft een gloednieuwe promotievideo uitgebracht voor de LG Watch Urbane: de luxueuze smartwatch van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Met de LG Watch Urban wil LG voor de eerste plek gaan, wat Android Wear-smartwatches betreft.

LG Watch Urbane te zien in video

De LG Watch Urbane is een smartwatch die voor goud gaat in de categorie Android Wear-horloges. En om dat doel te bereiken, heeft LG alvast een promotievideo uitgebracht voor het horloge dat hier in Nederland nog niet verkrijgbaar is. De video biedt ons 46 seconden aan beeldmateriaal van het horloge, dat misschien we de mooiste Android Wear-smartwatch van dit moment is. Op het eerste gezicht lijkt de LG Watch Urbane niet eens op een smartwatch, maar meer op een luxueus traditioneel horloge van Zwitserland.

Het slimme horloge is qua features precies hetzelfde als de LG G Watch R, met zijn 1,3 inch-display, 512MB aan werkgeheugen en batterijkracht van 410 mAh en beschikt tevens over een hartslagmeter, die naast het meten van de hartslag ook is staat is het gemiddelde daarvan vast te stellen. En het feit dat de smartwatch zowel waterdicht als stofvrije is, gecombineerd met die hartslagmeter, maakt het een prima smartwatch die je kunt dragen wanneer je bijvoorbeeld vaak hardloopt. Qua design lijkt de smartwatch niet op de G Watch R.

De band die er erbij krijgt, waarmee je de smartwatch om je pols kunt binden, is een standaard leren variant. Maar je kunt zelf bepalen met wat voor band je wil rondlopen, aangezien het mogelijk is om elke 22 mm brede horlogeband te gebruiken. Dit moet de Urban nog verder wegzetten van de sportieve LG G Watch R, die echt als gadget in de markt is gezet. LG wil met de Watch Urbane ervoor zorgen dat smartwatches het niveau gadget ontstijgen en wil bereiken dat we deze apparaten in ons dagelijkse leven gaan gebruiken.