De eerste mensen hebben de LG Watch Urbane in huis gehaald en merken een irritant probleem op: de smartwatch ondersteunt nu nog maar elf WiFi-kanalen. Gelukkig kan een dergelijk problemen middels een update worden verholpen.

LG Watch Urbane komt twee WiFi-kanalen te kort

Early adopters van de LG Watch Urbane hebben zich al gemeld met enkele WiFi-problemen. Toen ze het polsapparaten binnenkregen en de nieuwe WiFi-functie wilden uitproberen, die meegekomen is met Android Wear 5.1, kwamen ze er al gauw achter dat het niet voor iedereen mogelijk was het slimme horloge aan het thuisnetwerk te koppelen. En wat blijkt: dat kan goed kloppen, want de LG Watch Urbane beschikt over maar elf WiFi-kanalen, in plaats van de dertien die we in Europa en in Nederland hebben. De VS heeft er maar elf.

Gelukkig kan een dergelijk probleem met een simpele update verholpen worden. Sterker nog: toen de Chromecast voor het eerst naar Europa kwam, liep het apparaat tegen hetzelfde probleem aan als de LG Watch Urbane nu doet. Google moest destijds ook een update de deur uit sturen, om ervoor te zorgen dat de Europeanen, die gebruikmaken van de WiFi-kanalen twaalf en dertien, er gewoon mee aan de slag konden gaan. Wanneer die update er aan komt, is helaas niet bekendgemaakt. Zowel Google als LG heeft hier nog niets over gemeld.

Sinds 8 mei is hij in Nederland verkrijgbaar: de LG Watch Urbane. Het slimme horloge wordt slim in de markt gezet door zijn zakelijke uiterlijk. Het is een smartwatch die draait op Android Wear, het besturingssysteem van Google voor smartwatches, en beschikt over een Snapdragon 400-processor, 512MB aan werkgeheugen en maar liefst 4GB aan intern geheugen. Het p-oled-scherm, die extra p staat voor plastic, heeft een diameter van 1,3 inch en een resolutie van 320 bij 320 pixels. Ook heeft het een 410mAh-batterij.