Met een nieuwe video wil LG ons laten zien hoe classy de LG Watch Urbane is, die tevens wordt neergezet als een écht slim horloge. Ook zien we mooie beelden van de stad Barcelona, dus dat is weer mooi meegenomen.

LG Watch Urbane te zien in video

De LG Watch Urbane was tijdens MWC 2015 misschien wel de mooiste smartwatch die we hebben gezien. Het design lijkt enorm veel op een traditioneel horloge, waarvan je zelf kunt bepalen hoe de wijzerplaat eruit ziet, natuurlijk. In de onderstaande video geeft LG ons nog even een teaser van het slimme horloge, dat inmiddels is uitgebracht in Zuid-Korea. Daar kost het apparaat 600 dollar, wat flink duurder is dan de goedkoopste Apple Watch, de Sport (waarvan je hier nog even een video kunt checken over de krasbestendigheid).

Het slimme horloge is qua features precies hetzelfde als de LG G Watch R, met zijn 1,3 inch-display, 512MB aan werkgeheugen en batterijkracht van 410 mAh en beschikt tevens over een hartslagmeter, die naast het meten van de hartslag ook is staat is het gemiddelde daarvan vast te stellen. En het feit dat de smartwatch zowel waterdicht als stofvrije is, gecombineerd met die hartslagmeter, maakt het een prima smartwatch die je kunt dragen wanneer je bijvoorbeeld vaak hardloopt. Qua design lijkt de smartwatch niet op de G Watch R.

De band die er erbij krijgt, waarmee je de smartwatch om je pols kunt binden, is een standaard leren variant. Maar je kunt zelf bepalen met wat voor band je wil rondlopen, aangezien het mogelijk is om elke 22 mm brede horlogeband te gebruiken. Dit moet de Urban nog verder wegzetten van de sportieve LG G Watch R, die echt als gadget in de markt is gezet. LG wil met de Watch Urbane ervoor zorgen dat smartwatches het niveau gadget ontstijgen en wil bereiken dat we deze apparaten in ons dagelijkse leven gaan gebruiken.