Deze week rolt er een speciale Marshmallow-update uit. Deze update is namelijk bedoeld voor de Sony Smartwatch 3, die alweer een jaar oud is. De update oet binnen nu en een week bij elke eigenaar van de smartwatch zijn aangekomen.

Sony Smartwatch 3 ontvangt Marshmallow

Wayne Piekarski, werkzaam bij Google, heeft via Google+ bekendgemaakt dat de uitrol van de nieuwste versie van Android Wear, Marshmallow, vanaf deze week beschikbaar is voor de Sony Smartwatch 3. Over deze update is een hoop te doen geweest, omdat niet altijd duidelijk was of de smartwatch hem ook echt zou krijgen. Dat is gelukkig wel het geval en nu is dus naar buiten gekomen dat het wellicht nog een week kan duren voordat iedereen hem ontvangt, maar dat 'ie komt is in elk geval zeker. En dat na een lange, onzekere periode.

Eigenaars van een Sony Smartwatch 3 hebben namelijk zeker twee maanden in onzekerheid gezeten, met de vraag of Google en Sony niet toch stiekem het apparaat achter zich zouden laten. Dit is nu officieel de laatste Android Wear-smartwatch die wordt voorzien van Marshmallow - waarom het zo lang heeft moeten duren is niet bekend, maar het kan te maken hebben met de unieke hardware van het apparaat (onder de motorkap zit een Broadcom ARM-chip). Of de smartwatch nog voorzien wordt van toekomstige updates, is onduidelijk.