Toekomstige versies van het watchOS zou meer wijzerplaten kunnen bevatten en het aantal van twaalf, dat nu beschikbaar is, moeten gaan aanvullen. Dat blijkt uit een vacature die Apple momenteel open heeft staan.

Gerucht: Apple Watch krijgt meer wijzerplaten

Er is een vacature bij Apple opgedoken waaruit mogelijk op te maken is dat het bedrijf uit Cupertino werkt aan meer wijzerplaten voor de populaire Apple Watch, de eerste smartwatch van de fabrikant. Momenteel beschikt het slimme horloge over twaalf wijzerplaten en dat is aanzienlijk minder dan op Android Wear het geval is. Maar in tegenstelling tot Google, biedt Apple ontwikkelaars niet de mogelijkheid een eigen wijzerplaat op het platform uit te brengen. Op deze pagina binnen Google Play vind je al die wijzerplaten.

In de vacature staat te lezen dat Apple op zoek is naar iemand voor het softwareteam verantwoordelijk voor de wijzerplaten op de Apple Watch. Deze persoon gaat niet alleen wijzerplaten maken, maar ook samenwerking met andere afdelingen en enkele complicaties (dataweergaven) configureren. De laatste keer dat Apple nieuwe wijzerplaten toevoegde, was tijdens de release van watchOS 2, toen het Time-Lapse, Photo en Photo Album presenteerde. De volgende update voor de smartwatch, watchOS 2.2, bevat mogelijk geen nieuwe wijzerplaten.