Of je het nodig hebt of niet, maar met de app Video for Android Wear & YouTube kun je YouTube-video's op je pols bekijken. Je opent de app op Android Wear, maar alle content wordt via je smartphone gestreamd naar je polsapparaat.

YouTube op je pols bekijken

Met de app Video for Android Wear & YouTube is het mogelijk om YouTube-video's op je Android Wear-smartwatch te bekijken. Je downloadt de applicatie op je smartphone, waarna hij ook automatisch op je (gekoppelde) smartwatch wordt geïnstalleerd. Op je smartphone kies je je Google-account uit, zodat de app weet welke abonnement hij moet laten zien en op basis van je bekeken video's, nieuwe video's kan aanraden - in feite net zoals het systeem van YouTube werkt, maar dan van een third-party ontwikkelaar.

De enige adder onder het gras is dat je de video's uit je abonnementenlijst niet kunt bekijken zonder daarvoor 3,04 euro te hebben betaald. Daarmee krijg je ook de mogelijkheid om zelf te bepalen welke kanalen je wilt zien op je smartwatch, aangezien het scherm niet groot genoeg is voor alle channels - natuurlijk kan dat wel, maar wanneer je een hoop abonnementen hebt, dan ben je een eeuwigheid aan het scrollen. De gratis versie van de app geeft je enkel toegang tot de meest bekeken video's op YouTube, onder de categorie Most Watched.

Hoewel de applicatie verder goed in elkaar steekt, moet je je wel even afvragen hoe nodig dit is in je leven. Ja, het ziet er gaaf uit en het is voor de eerste paar keer hartstikke leuk om te doen, maar ook deze app valt in de categorie 'leuk, maar vrijwel nutteloos'. Het scherm van een smartwatch is vaak te klein om echt te kunnen zien wat er gebeurt en de speakers in het apparaat zijn niet altijd van voldoende kwaliteit om goed te kunnen horen wat er gezegd wordt. En helaas kun je de audio niet via een hoofdtelefoon afspelen.