De Microsoft Band kan binnenkort je golf-potjes bijhouden, dankzij een samenwerking met TaylorMade. De wearable houdt allerlei statistieken bij tijdens het golfen, die daarna geraadpleegd kunnen worden op je smartphone.

Microsoft Band

Bedrijven moeten hard hun best doen om hun wearables aantrekkelijk te maken voor de consument, al helemaal omdat veel smartwatches op dit moment vrij inwisselbaar zijn. Dat leidt tot functionaliteiten die gericht zijn op specifieke doelgroepen, zoals deze nieuwe update voor de Microsoft Band.

In ons artikel over de Microsoft Band kun je alles lezen wat je moet weten over de fitnesstracker. De Microsoft Band kwam in oktober 2014 uit in Noord-Amerika en is op moment van schrijven nog niet verschenen in Nederland. De Microsoft Band kost in Noord-Amerika 199 dollar (omgerekend 157 euro). Binnenkort breidt Microsoft de mogelijkheden van de Microsoft Band uit middels een update, waarna de slimme band je golf-potjes bij kan houden.

Microsoft werkt samen met TaylorMade, een producent van golf-producten zoals speciale kleding en woods, om de Microsoft Band en de bijbehorende Health App geschikt te maken voor golfen. De app laat je na de update bijhouden in hoeveel slagen je een baan gehaald hebt, maar de echte ster wordt de Microsoft Band. De Microsoft Band kan namelijk binnenkort middels GPS bepalen waar je hole is, en zo de afstand tot je doel bepalen. Verder houdt de wearable van Microsoft zelfs bij hoeveel swings je gehad hebt, en kun je allerlei interessante statistieken zoals de snelheid van je slag en je prestaties aflezen in de aankomende app van TaylorMade, MyRoundPro.