Microsoft heeft aangegeven te werken aan een Microsoft Band-opvolger - helaas is dat tot nu toe alles dat we over de Band 2 weten, aangezien het bedrijf uit Redmond alleen heeft bevestigd eraan te werken zonder verdere details vrij te geven.

Microsoft Band-opvolger op komst

Het is alweer negen maanden geleden sinds de Microsoft Band werd geïntroduceerd als een gezondheids- en fitnesswearable. In die tijd heeft het bedrijf uit Redmond het apparaatje frequent voorzien van nieuwe updates en mogelijkheden, zodat eigenaars ook begeleid kunnen worden tijdens het sporten, de wearable kunnen gebruiken bij het fietsen en inzicht kunnen geven in de eigen gezondheid. Helaas is het zo dat Microsoft de Band nog niet overal heeft uitgebracht - zo kunnen we hem hier in Nederland officieel nog niet kopen.

In mei kwamen we al een gerucht tegen dat Microsoft zou werken aan een opvolger van het apparaat, dat in Noord-Amerika behoorlijk populair en soms niet aan te slepen is. Ook claimde de verspreider van dat gerucht dat de Microsoft Band 2, bij gebrek aan een betere naam, al in juni zou worden tentoongesteld - en nu weten we allemaal dat het niet gebeurd is, anders zouden we dit bericht niet hoeven te typen. Dinsdagavond Nederlandse tijd kwam echter naar buiten dat er toch hoop aan de horizon is - Microsoft werkt namelijk aan de Band 2.

Maar meer weten we helaas niet op dit moment. Microsofts chief operating officer Kevin Turner liet het nieuwtje vallen, maar wilde er verder niet op ingaan. Daardoor weten we dus niet wat we van de Band-opvolger mogen verwachten. Mogelijk houdt dit wel in dat we de eerste Band niet naar Nederland zien komen en dat die eigenlijk werd gebruikt als een soort proef-wearable, om te zien of het zou aanslaan bij de consument. Dat is nu dus het geval, dus is het ook helemaal niet vreemd om te denken dat Microsoft met een tweede komt.