Microsoft heeft bekendgemaakt dat het meer handige apps naar smartwatches heeft gebracht, voor zowel Android Wear als Apple Watch. Eén van die apps is de vertaalapplicatie, waarmee je razendsnel naar vijftig verschillende talen kunt vertalen.

Vertalen vanaf je pols met Microsoft Translator

Laten we eerlijk zijn: er zijn momenteel maar weinig applicaties voor smartwatches waarvan we kunnen stellen dat ze even van waarde zijn. En dat terwijl wearables - met name smartwatches - zich uitstekend lenen voor allerlei doeleinden en niet alleen voor korte lijstje of je sportprestaties. Microsoft beseft dat ook en lanceert daarom een aantal nieuwe en geüpdatete applicaties voor zowel Android als iOS. De eerste hebben we eerder deze week al behandeld en is natuurlijk de Outlook-applicatie voor de Apple Watch.

Wunderlist voor Apple Watch

Wunderlist maakt het nu gemakkelijker om snel een idee toe te voegen aan te applicatie, door de toevoeging van Quick Add. Je opent de app, maakt gebruik van Force Touch en spreekt direct in wat je precies opgeschreven wilt hebben. Wunderlist doet daarna de rest.

Microsoft Translator voor Android Wear en Apple Watch

Zinnen vertalen van de ene naar de andere taal heeft een futuristisch trekje, maar is toch echt nu al mogelijk dankzij de Translator-applicatie voor zowel Android Wear als Apple Watch. Het enige dat je hoeft te doen is de zin inspreken die je vertaald wil hebben, zodat je hem daarna naar vijftig andere talen kunt vertalen. Je kunt zelfs de meest gebruikte vertalingen vastzetten, zodat je die later snel kunt terugvinden. Ook kun je je geschiedenis van vertaalde zinnen raadplegen. Daarnaast kun je ook vanaf je smartphone vertalen.

OneDrive voor Android Wear

De update voor OneDrive op Android Wear brengt een leuke toevoeging: elke keer wanneer je je horloge aanzet, zal OneDrive een andere achtergrond hebben geselecteerd op basis van de foto's die zijn opgeslagen van de afgelopen dertig dagen in de cloudopslagdienst. Ook ondersteunt de app nu notificaties, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste veranderingen binnen OneDrive.

OneNote voor Android Wear

De OneNote-app voor Android Wear stelt je nu in staat notities te maken door ze in te spreken. Dat kun je doen door hardop 'OK Google, take a note' uit te spreken. Ook kun je je onlangs bekeken notities nu terugvinden op je pols.