Microsoft zou naar verluidt van plan zijn om de opvolger van de Microsoft Band-fitnesstracker dit jaar op de markt te willen brengen. En dat terwijl de eerste versie van het product nog niet overal verkrijgbaar voor is; maar dat kan een reden hebben.

Gerucht: Tweede versie van Microsoft Band op komst

Hoewel er nog flink wat details ontbreken, schijnt het zo te zijn dat Microsoft momenteel intensief werkt aan een tweede iteratie van de Microsoft Band, die naar verluidt ook nog eens dit jaar al op de markt moet verschijnen. Het feit dat Microsoft dit wil doen, nadat Microsoft Band al bijna een jaar op de markt is, klinkt op zich plausibel. Er is echter niets naar buiten gekomen over een eventueel nieuw design, of deze band ook Windows 10 als besturingssysteem krijgt en wat er dan precies anders zal zijn aan de fitnesstracker.

Opvallend is ook dat Microsoft dus al een tweede versie van het polsapparaatje wil gaan uitbrengen, nog voordat de eerste Band overal verkrijgbaar is. Dat kan ook te maken hebben met het idee dat de eerste Band echt een product was om te kijken hoe de markt voor fitnesstrackers zou reageren op een product van Microsoft. En wat blijkt: de markt reageert behoorlijk positief, aangezien de Microsoft Band vaak uitverkocht is in de landen waar hij wel verkrijgbaar is. Reden genoeg dus om een nieuwe versie op de markt te brengen.

De Microsoft Band is voorzien van een aantal technische snufjes. Het heeft in totaal tien sensoren aan boord, waaronder een hartslagmeter, gps-systeem en een uv-sensor. Wanneer de Microsoft Band volledig opgeladen is, gaat de smartband zo'n twee volle dagen mee. Deze hardware is gedeeltelijk afhankelijk van de software Microsoft Health. Dat is een companion-app beschikbaar voor Windows Phone 8.1 of hoger, Android 4.3 of hoger en iOS 7.1 of hoger en communiceert, net als de meeste smartbands, via een Bluetooth-verbinding.