Microsoft heeft laten weten wat je straks moet neerleggen voor de Microsoft HoloLens wanneer we hem in de winkels gaan tegenkomen. Mocht je de spelcomputers van vandaag de dag al duur vinden, maak dan je borst maar nat.

De Microsoft HoloLens kost...

Wanneer je driehonderdvijftig tot vierhonderd euro over hebt, dan kun je al een PlayStation 4 of Xbox One in huis halen voor dat bedrag. Maar daarmee redt je het niet voor de HoloLens, die als augmented reality wear ook als gaming device gebruikt kan worden. De Europese prijs mag dan nog niet bekend zijn, maar die voor Noord Amerika mogelijk wel: waarschijnlijk rond de duizend dollar. Daarmee valt de Microsoft HoloLens ook buiten de prijscategorieën van de smartphones en meer in die van de superieure computers en laptops.

Microsoft doet momenteel z'n best het apparaat te positioneren als een high-end en next-gen computing device en met al die techniek aan boord, geloven wij dat best. De demo die het bedrijf vorige week liet zien, doet ons dat des te meer geloven. Desondanks kan Microsoft het nog zwaar krijgen met deze prijs: het heeft geen reputatie zoals Apple heeft. En wanneer mensen Microsoft denken, dan zal mogelijk het gefaalde Zune-project naar boven komen en dan pas de recente successen met de Surface (Pro)-tablets.

Op dit moment wil Microsoft meegeven dat het bedrijf voor allerlei toepassingen te gebruiken is en zelfs de manier waarop we omgaan met (digitale) interacties kan veranderen met de Microsoft HoloLens. Het kan op zakelijk gebied helpen (bij een rondleiding door een huis of bij diverse trainingen), maar ook dus op het gebied van entertainment van waarde zijn. Microsoft brengt dit nieuws bewust nu al naar buiten, zodat het straks niet als een verrassing komt en het de consument kan weg schrikken. Wij zijn benieuwd naar de lancering.