Microsoft heeft alvast een update uitgebracht voor OneDrive voor de Apple Watch. OneDrive is de cloudopslagdienst van Microsoft. Met de app kun je helaas niet heel veel, behalve wat foto's bekijken.

OneDrive op Apple Watch

Microsoft was er vorig jaar snel bij Android Wear te ondersteunen via de OneDrive-applicatie en dit jaar wil Microsoft hetzelfde bereiken met de Apple Watch. Het van oorsprong softwarebedrijf heeft namelijk bekendgemaakt nu al een Apple Watch-update te hebben uitgebracht voor de cloudopslagdienst OneDrive. OneDrive is daarmee de eerste app van Microsoft die verkrijgbaar is op iOS die ondersteuning voor de nieuwe Apple-hardware aanbiedt. Microsoft loopt tegenwoordig graag voorop als het om nieuwe software gaat.

Met de Apple Watch-app kun je niet zo heel veel. Aangezien OneDrive een cloudopslagdienst is en je in feite geen beeldmateriaal of andere bestanden kunt maken en opslaan via de Watch, vraag je je toch wel ergens af wat voor nut een dergelijke app heeft. Nou, je kunt hem als bron gebruiken voor je foto's. Mocht je nou altijd je foto's in OneDrive hebben opgeslagen, dan kun je met de Apple Watch-extensie de foto's bekijken op dat kleine schermpje om je pols. Het levert niet de beste ervaring op, maar dat ligt niet aan Microsoft.

Dit is onderdeel van het nieuwe Microsoft: het Microsoft dat applicaties uitbrengt voor concurrerende platformen en platformen binnen markten waar ze zelf nog geen eigen platform hebben. Eerder bracht Microsoft bijvoorbeeld ook al een OneNote-applicatie uit voor Android Wear, met een experimenteel toetsenbord die gebruikers in staat stelt letters te tekenen op het scherm. Ook hier kun je je afvragen wat je er precies mee moet, maar het is in elk geval goed om te zien dat een groot bedrijf als Microsoft andere platformen omarmt.