Microsoft heeft tijdens een najaarspresentatie laten zien wat de HoloLens in huis heeft op het gebied van gaming met Project X-Ray. Ook gebruikte Microsoft de term 'wearable hologram' tijdens die presentatie en het ziet er indrukwekkend uit.

Aan de slag met 'wearable hologrammen' met Microsoft HoloLens

Tijdens een najaarspresentatie van Microsoft heeft het bedrijf laten zien wat de HoloLens straks kan betekenen op het gebied van gaming. Microsoft noemt het 'mixed reality': het combineert immers een digitale laag met de echte wereld (ook wel augmented reality genoemd). De persoon met de HoloLens op had een draadloze controller vast die de HoloLens omtoverde in een soort futuristische (holografische) gun waarmee hij de robots kon kapot schieten die 'echt' uit de muur geschoten werden. Microsoft noemt het een 'wearable hologram'.

hololens-project-x-ray

Helaas is het niet mogelijk om te zien wat de drager van de HoloLens ziet, dus filmde Microsoft alles met een speciale camera, die liet zien hoe de robots uit de muur kwamen en hoe de drager (via stemcommando's) van pistool wisselde. Ook zagen we hoe de speler zichzelf kon beschermen tegenover laserstralen door middel van een digitaal schild. Tenslotte kwam er een robot zo groot als een busje uit de muur en daar hield de presentatie bij op. Al met al laat de HoloLens een positieve indruk achter en kunnen we niet wachten het zelf te proberen.

Later dit jaar en begin volgend jaar introduceert Microsoft een software developement kit voor ontwikkelaars (kosten: 3000 dollar), zodat ze alvast kunnen beginnen met het ontwikkelen van software. Onder andere NASA, Autodesk en meer werken aan software.

Video van Project X Ray voor HoloLens