Misfit heeft vandaag een nieuwe fitnesstracker aangekondigd, in de vorm van een analoog horloge. Het apparaat draagt de naam Misfit Phase. De fitnesstracking is niet heel uitgebreid en biedt juist een basale ervaring aan, ook op het gebied van smartphonenotificaties.

Dit is de Misfit Phase

Misfit heeft de Misfit Phase aangekondigd: een analoog horloge met basale features op het gebied van fitnesstracking en smartphonenotificaties. Het is dus geen volledige smartwatch of fitnesstracker, maar een apparaat dat tussen die twee markten leeft. Er zijn geen apps en de accu is ook niet oplaadbaar - in plaats daarvan verwissel je de batterij, die zes maanden meegaat, wanneer die leeg is. Het design is behoorlijk minimalistisch en past prima bij de andere producten van de fabrikant, die vaak fitnesstrackers als sieraden vermomt.

Het omhulsel is gemaakt van aluminium en de bandjes van leer of siliconen. De wearable is straks beschikbaar in verschillende kleuren en met verschillende banden. Je kunt de Misfit Phase gebruiken tijdens het zwemmen. Er is geen hartslagmeter aanwezig; ook zijn er geen andere geavanceerde opties met betrekking tot fitnesstracking. Wel kun je er notificaties van je smartphone mee ontvangen (je voelt een lichte trilling) en is het mogelijk om één van de knoppen een specifieke functie mee te geven, gekoppeld aan een smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

Misfit Phase is beschikbaar in zes kleurstellingen vanaf 179 euro en verkrijgbaar vanaf half november.