Misfit heeft deze week de tweede generatie Shine-wearables aangekondigd. Het bedrijf komt wederom met wearables die voorzien zijn van aluminium maar dan met wat extra functionaliteiten. Zo is er een 3-assige magnetometer aan boord, die samenwerkt met de 3-assige accelerometer om je slaap nauwkeuriger te kunnen analyseren.

Daarnaast beschikt de nieuwe Shine 2-fitnesstracker over een aantal gekleurde led's waarmee de tijd, notificaties en de progressie richting een fitnessdoel getoond wordt. De led's spelen deze keer een nog belangrijkere rol. De 12 led's die zich op de wearable bevinden kunnen 16 miljoen kleuren weergeven en zijn helder genoeg om ook in fel zonlicht zichtbaar te zijn.

Volgens Misfit is het Bluetooth-bereik van de nieuwe generatie verbeterd, net als de gevoeligheid voor touch-input. Daarbij moet de synchronisatie tussen smartphone, voor bijvoorbeeld oproepen en berichten, sneller verlopen en is er een stil 'trilalarm' aanwezig. Daarnaast kan met het apparaatje onder meer door de muziek van een telefoon worden gebladerd, of kan de camera van de telefoon van afstand worden bediend. De fitnesstracker is wederom waterdicht en gaat ongeveer zes maanden mee op een vervangbare horlogebatterij. De wearable wordt middels bluetooth 4.0 met smartphones verbonden.

De Misfit Shine 2 moet vanaf deze week te bestellen zijn via de website van het bedrijf en komt begin volgende maand naar de eerste retailers. De prijs van de fitnesstracker bedraagt 99 dollar en je hebt de keuze uit een Rose Gold- en Carbon Black-variant.