Microsoft heeft de fitnesstracker Microsoft Band van een update voorzien, waardoor je nu je muziek met de armband kunt bedienen. De Microsoft Band is nog niet in Nederland beschikbaar; mocht dat nog wel gebeuren, dan is dit in elk geval goed om te weten.

Bedien je muziek met Microsoft Band

Nee, de Microsoft Band is nog altijd niet in Nederland verkrijgbaar. Maar wanneer dat zo ver is, dan zijn we goed voorbereid. Deze week heeft Microsoft de Band van een update voorzien, waardoor het nu onder andere mogelijk is je muziek te bedienen vanaf je pols, met de Microsoft Band om. De speler op de Band werkt met elke muziekspeler op je smartphone. De knoppen die je op het scherm van je Band vindt, zijn pauzeren, afspelen, vorig nummer, volgend nummer en natuurlijk de volume, zodat je de muziek hoger en lager kunt zetten.

Ook zal de Microsoft Band je voortaan een notificatie versturen wanneer je te lang hebt stilgezeten, zodat je weer even in beweging komt - een feature die het leent van de Apple Watch. Je kunt deze reminders ook uitschakelen, mocht je het vervelend vinden dat het polsapparaat steeds om aandacht vraagt. Daarnaast heeft Microsoft tevens de mogelijkheden met betrekking tot fitness uitgebreid en verbeterd en ondersteund de Band nu ook activiteiten zoals yoga en gewichtheffen. Het is nu wachten op het nieuws van de Nederlandse releasedatum.