Eerder zagen we al een video voorbijkomen waarin een hacker een GBA-emulator draaiden op een smartwatch. Nu is het een Nintendo DS. Maar dat het kan, betekent gelukkig niet altijd dat het ook hoeft te gebeuren.

Video: De Nintendo DS werkt op een smartwatch

Dezelfde YouTuber die het voor elkaar kreeg een Game Boy Advance-emulator te laten draaien op een Android Wear-smartwatch, de LG G Watch, heeft het nu voor elkaar gekregen een Nintendo DS-emulator te laten draaien op dezelfde smartwatch. Helaas kan de Qualcomm Snapdragon 400-processor de games die worden uitgeprobeerd niet echt aan, omdat de spellen, Mario Kart DS en Pokémon Diamond, nou niet echt vloeiend over het scherm bewegen. Het beeld schokt enorm en de spellen zijn daardoor praktisch onspeelbaar.

Los van het feit of de Snapdragon 400 wel geschikt is voor de taak, is het natuurlijk ook zo dat je nu te maken heb met twee schermen, een touchscreen en meer knoppen - dat is aanzienlijk meer hardware dan een GBA aan boord heeft. De twee schermen zijn heel klein op een smartwatch (nog kleiner dan een GBA) en de knoppen zijn haast niet in te drukken. Desondanks is het toch altijd grappig om te zien wat een fanatieke community voor elkaar krijgt - en we weten nu dat een Nintendo DS 'krachtiger' is dan een gemiddelde smartwatch.