Deze smartwatch is het brein van de Neptune Suite, die bestaat uit onder meer een tablet, smartphone, koptelefoon en meer. In de apparaten zit geen processor, aangezien de smartwatch moet gaan zorgen voor alle rekenkracht.

Deze smartwatch is het brein van je smartphone, tablet en meer

Het bedrijf Neptune werkt aan de Neptune Suite. De Suite bestaat uit zes apparaten, die allemaal naadloos met elkaar moeten samenwerken. Eén van die apparaten is een smartwatch die, in tegenstelling tot andere smartwatches, het brein vormt van alle apparaten. In plaats van dat het slimme horloge dus grotendeels afhankelijk is van je smartphone, is het hier dus andersom. De waterdichte smartwatch wordt de Hub genoemd en heeft een touchscherm van 2,4 inch, 3G-verbinding, ruimte voor een nano-sim-kaart en Android 5.0.

De smartwatch wordt vergezeld door een 'pocket screen' en een 'tab screen', die zijn verbonden met het slimme horloge dankzij het supersnelle, short ranged wireless standard 802.11ad WiGig. Daarnaast heb je nog een toetsenbord, die voor de tablet bedoeld is, een televisiedongle, waarmee je media streamt naar je tv, en een koptelefoon, die draadloos muziek ontvangt. Je kunt in principe wisselen van tab en pocket wanneer je wil, aangezien je smartwatch de motor is achter de apparaten - wel zijn er hardwarespecifieke verschillen.

De apparaten waar de smartwatch mee communiceert, zouden in theorie goedkoop geproduceerd kunnen worden. Het zijn in feite externe schermen met grote batterijen, en natuurlijk hier en daar die hardwarespecifieke onderdelen. In totaal kost het gehele pakket straks 899 dollar; 599 dollar wanneer je hen nu steunt via Indiegogo. Daar probeert het bedrijf momenteel honderd duizend dollar in te zamelen. Dit is een behoorlijk ambitieus project - zelfs eentje die wellicht te vroeg op de markt wordt gezet. Wij zijn benieuwd naar hoe dit werkt.