Volgens de laatste geruchten is het zo dat de volgende Google Glass exclusief voor bedrijven en dus niet voor de consument bestemd is. Dat melden althans bronnen die bekend zijn met de plannen van Google aan de website 9 to 5 Google.

Volgende Google Glass bedoeld voor bedrijven

Volgens de mensen die bekend zijn met de plannen van Google is het zo dat de volgende Google Glass-versie exclusief voor bedrijven wordt uitgebracht, middels het Glass for Work-programma dat momenteel in Noord-Amerika loopt. Sinds Google de Explorer Edition heeft teruggetrokken, heeft het bedrijf uit Californië zich gefocust op de zakelijke wereld en daar ook specifieke applicaties voor geschreven. Het zou daarom ook helemaal niet vreemd zijn wanneer dit gerucht blijkt te kloppen; Google heeft nog niets bekendgemaakt.

En mocht dit gerucht inderdaad waarheid worden, dan betekent dat natuurlijk ook dat we (voorlopig) geen consumentenversie zien van Google Glass - iets waar de tech-gemeenschap wel op had gehoopt. Google Glass wordt momenteel al gebruikt bij verschillende startups en andere bedrijven en krijgen applicaties aangemeten die specifiek voor hun werkprocessen bedoeld zijn . Dat betekent dat de consument die geïnteresseerd is in de bril, als een soort smartwatch-vervanger, toch echt aan het kortste eind zou gaan trekken.

Wel is het zo dat Google de slimme bril steeds breder inzet, aangezien meer mensen (in Noord-Amerika) aangeven steeds vaker Google Glass in het wild te zien. Dat zou er misschien op kunnen duiden dat Google bijna klaar is voor een nieuwe lancering van de bril. Dat en het feit dat Google Glass onlangs nog door de FCC gekeurd is, wijst mogelijk op een aanstaande aankondiging. Wanneer die aankondiging plaatsvindt, is nog niet bekendgemaakt. Maar het lijkt erop dat het mogelijk dit jaar nog zal gaan gebeuren.