Volgende maand moet er een nieuwe ontwikkelaarsversie van de virtual reality-headset OSVR gaan verschijnen, met uiteraard betere hardware. Deze bril bevat upgrades voor zowel de optica als het display van de headset.

Nieuwe versie OSVR aanstaande

OSVR, het virtual reality-platform van fabrikant Razer, krijgt in een oktober een nieuwe ontwikkelaarsversie. Dinsdagnacht Nederlandse tijd maakte het team achter de virtual reality-bril bekend dat de nieuwe bril aanstaande is en verbeteringen met zich meebrengt op het gebied van optica, dat te maken heeft met de manier waarop de bril met het licht omgaat, en het display binnenin de bril. De pre-orders gaan open op 1 oktober, terwijl de bril later in die maand al de eerste developers van games en apps moet gaan bereiken.

De prijs voor de bril begint op 299 dollar. Hoewel dat bedrag al hoog lijkt, valt het eigenlijk nog wel mee. OSVR is niet de high-end headset die je kent in de vorm van Oculus Rift bijvoorbeeld, omdat het bepaalde features zolals positional tracking mist, maar meer een platform waarmee ontwikkelaars uit de voeten kunnen en kunnen experimenten met het idee van virtual reality. Wel wil OSVR een standaard op het gebied van vr gaan aanbieden, die dan gebruikt zou kunnen worden op de andere beschikbare platformen.

Wanneer OSVR voor consumenten uitkomt, is nog niet bekendgemaakt. We hebben even met de headset op de IFA in Berlijn kunnen spelen. Onze ervaringen lees je later deze week op Wearables Magazine.