Een fanatieke Android Wear-gebruiker heeft het voor elkaar gekregen een Nintendo 64-emulator draaiende te krijgen op zijn smartwatch. In de video die hij heeft geplaatst zien we hem twee games spelen, namelijk Super Mario 64 en The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Speel Nintendo 64-spellen op je smartwatch

Die LG G Watch is een reuze populaire smartwatch voor mensen die graag dingen willen uitproberen met de beschikbare software voor Android en Android Wear. Eerder kreeg een fanatieke Android Wear-gebruiker het al voor elkaar om zowel Game Boy Advance- als Nintendo DS-spellen af te spelen op zijn Android Wear-smartwatch en vandaag zien we een andere jongen die een Nintendo 64-emulator afspeelt op hetzelfde slimme horloge. En ook hier geldt: wat moet je ermee? Maar het blijft bovenal leuk om te zien wat mogelijk is.

In de bovenstaande video kun je zien hoe de jongen twee spellen speelt op de Nintendo 64-emulator: Super Mario 64 en The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Dat zijn twee van de beste games die de Nintendo 64 te bieden heeft en twee van de beste games ooit gemaakt, als we allerlei 'beste games ooit'-lijstjes mogen geloven. Ja, de knoppen zijn wat lastig te bereiken en het kleine schermpje maakt teksten lezen haast onmogelijk; maar dat eerste probleem zou opgelost kunnen worden met een Bluetooth-controller.

NB: De emulator in kwestie, N64oid, is eerder al uit Google Play gehaald, omdat het spelen van gedownloade games in de vorm van roms illegaal is.