Van Nintendo krijgen we voorlopig geen vr-bril te zien, maar dat betekent niet dat de huidige hardware niet geschikt is voor vr-ervaringen. Een creatieveling is het gelukt de Nintendo Switch correct aan een virtualrealitybril te koppelen.

Switch in een virtualrealitybril

Nintendo heeft op dit moment een patent voor een virtualrealityheadset in handen waar de Nintendo Switch in geplaatst kan worden. Of deze opstelling ooit werkelijkheid wordt, lijkt op dit moment onzeker. De recent aangestelde directeur, Tatsumi Kimishima, heeft in een interview gezegd dat virtual reality momenteel nog wat nadelen heeft, waardoor mensen vaak na een korte periode al ongemakkelijk zitten te gamen. En dat is niet te bedoeling, dus zal de Switch vr-bril waarschijnlijk voorlopig niet worden uitgebracht.

Maar dat neemt dus niet weg dat de huidige hardware daar niet voor geschikt zou zijn. Een creatieveling heeft de moeite genomen om te kijken hoe de Switch zou presteren als onderdeel van een virtualrealitybril. Hij heeft daarvoor nog wel een aantal trucjes moeten uithalen, omdat Nintendo niet alles toestaat op zijn gaming tablet (zoals een webbrowser gebruiken). Maar het resultaat zal je niet verrassen: het werkt en het werkt prima, maar de tablet is wel wat zwaar om een lange tijd op je gezicht te dragen. Check ook vooral de YouTube-video.