Mogelijk krijgen we straks te maken met nog een versie van de Samsung Gear S2, namelijk een Samsung Gear S2 Classic-variant. Dat blijkt uit informatie dat goed verborgen was in de code van de officiële website van Samsung.

Gerucht: Samsung Gear S2 Classic op komst

Samsung heeft na de aankondiging van de Samsung Galaxy Note 5 en de Samsung Galaxy S6 Edge+ een korte teaser laten zien van zijn nieuwe smartwatch, de Samsung Gear S2. Over de smartwatch is nog maar weinig bekend. Wat we weten is dat het een rond design en dus een rond scherm krijgt en dat de rand mogelijk kan dienen als navigatiemiddel om door de menu's heen te scrollen. Het is overigens nog de vraag of we Android Wear of Tizen gaan zien op het apparaat - daarover is nog geen zinnig woord te zeggen.

Mogelijk is Samsung voornemens met een tweede variant van de Samsung Gear S2 op de proppen te komen. Er is namelijk iemand die heeft zitten wroeten in de broncode van Samsungs website en daar is opvallende informatie uit gekomen: er wordt namelijk melding gemaakt van een Samsung Gear S2 Classic, een smartwatch waar we op moment van schrijven nóg minder over weten. We vermoeden dat deze smartwatch eveneens wordt voorzien van een circulair display, maar wat er precies 'classic' aan is, is niet te zeggen.

Toen Samsung in 2014 de Samsung Gear S uitbracht, met zijn vierkante scherm, bracht het bedrijf ook de Samsung Gear S Neo op de markt. Mogelijk gaat Samsung nu dezelfde kant op met de Samsung Gear S2. Er wordt nu gedacht dat de Classic en meer premium design meekrijgt, om te kunnen concurreren met de LG G Watch Urbane en de Apple Watch. Ook wordt er gespeculeerd over het besturingssysteem en denkt de website Techradar dat het toch echt Tizen wordt, aangezien Samsung weinig interesse heeft in Android Wear.