Naar verluidt gaat Nokia volgende week een eigen virtual reality-product presenteren - maar wat het precies wordt, is momenteel nog gokken. We weten dus niet of we te maken krijgen met een headset, een nieuw platform of slechts content voor vr-brillen.

Gerucht: Nokia plant evenement voor presentatie vr-product

Sinds de verkoop van Nokia's afdelding dat verantwoordelijk was voor mobiele telefonie, heeft het bedrijf wat meer vrije tijd om handen. Het ontwikkelteam komt daardoor af en toe met nieuwe ideeën en producten waar we één ding uit kunnen opmaken: Nokia blijft en gaat nog lang niet weg. Het volgende grote project van het bedrijf kan nog wel eens iets met virtual reality te maken gaan hebben. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven, aangezien er gesproken wordt over een event dat Nokia heeft gepland voor dat product.

Maar wat voor product? De details zijn schaars, dus hebben we geen idee of het een virtual reality-bril of -platform wordt, of dat het slechts over content gaat. Het enige dat op dit moment zeker lijkt te zijn is dat Nokia iets met virtual reality gaat doen en mocht dat het geval zijn, dan zal het Finse bedrijf het goed doen. De nieuwe bestuursvoorzitter van Nokia heeft eerder al de Android Wear-plannen in de koelkast gezet - hij is dus erg voorzichtig met wat het bedrijf wel en niet naar buiten brengt. Dit moet dus iets goeds zijn.

Want als je een product voor een populair smartwatch-platform vooruit schuift, dan is er ongetwijfeld iets mee aan de hand wat nog niet helemaal lekker loopt. Dit nieuwe product brengt mogelijk dus iets nieuws op tafel, waar Nokia flink van zou moeten profiteren. Mogelijk betekent dit virtual reality-project de definitieve terugkeer van het Finse merk naar een populaire consumentenmarkt. Nokia heeft op dit moment ook een tablet gelanceerd, maar voorlopig alleen nog in China. Die is binnenkort ook buiten China te koop.