Er zijn (per ongeluk) conceptafbeeldingen opgedoken van de virtual reality-bril Oculus Rift, met daarin onaangekondigde hardware-componenten, zoals een afstandsbedieningen die het bedrijf Simple Input Device noemt en meer.

Conceptafbeeldingen Oculus Rift opgedoken

Aanstaande donderdag houdt Oculus Rift, inmiddels in handen van het sociale netwerk Facebook, een presentatie, om niet tijdens de E3 ondergesneeuwd te worden. Voordat die presentatie van start gaat, heeft Oculus zijn website voorzien van een update, met onder meer een countdownklok. Ook zagen we ineens afbeeldingen voorbijkomen van de consumentenversie van de Oculus Rift-virtual reality-bril, met daarop hardwarecomponenten die we nog niet eerder waren tegengekomen op het apparaat.

oculus-rift-concept

Op de gelekte afbeeldingen zijn een aantal dingen te zien: de headset zelf, een externe camera, het vrOS en een afstandsbediening. Raak echter niet te enthousiast over die afbeeldingen, want Palmer Luckey, Oculus' co-founder, heeft inmiddels aangegeven dat het hier om conceptafbeeldingen gaat. Alles dat je op de afbeeldingen ziet, is achterhaald. De Oculus Rift lijkt allang niet meer op de versie voor de consumenten, zo geeft Luckey aan. Verder geeft de medeoprichter aan dat je niet álles hoeft te verwachten in de presentatie van donderdag.

oculus-rift--remote-concept

Hoewel we weten dat we hier met conceptafbeeldingen te maken hebben, zien we toch een aantal dingen die we nog niet eerder te zien kregen. Zo krijgt de Oculus Rift dus blijkbaar een camera die naar voren kijkt en een afstandsbediening die het bedrijf Simple Input Device noemt. Dat zou de tweede vorm van input moeten worden dan, naast de gamepad. Eerder kondigde Oculus aan hoe duurt de virtual reality-bril en de bijbehorende pc zouden gaan kosten: maar liefst 1500 dollar. Aanstaande donderdag horen we ongetwijfeld meer.