Palmer Luckey, de oprichter van Oculus, heeft bekendgemaakt dat de virtual reality-bril Oculus Rift vanaf woensdag 6 januari te preorderen is. Helaas is vooralsnog niet bekend hoe veel het apparaat zal gaan kosten en of die datum ook voor Europa geldt.

Preorder je Oculus Rift vanaf woensdag

Er is zojuist een bericht op de blog van Oculus verschenen waar menig gamer en backer van het Kickstarter-project al drie jaar op wacht: Oculus Rift is vanaf woensdag 6 januari te preorderen. Helaas is er op moment van schrijven nog wel het één en ander onduidelijk. Zo weten we nog niet precies waar dat kan (maar vermoedelijk vanaf de Oculus-website), hoe duur de virtual reality-bril zal kosten en, niet geheel onbelangrijk, of deze aankondiging ook wel voor Nederland geldt. Er wordt in elk geval geen land of continent specifiek genoemd.

Mochten de preorders toch ook voor ons gelden, dan kun je je alvast inlezen over alles dat met Oculus Rift te maken heeft. Ook is het goed om te weten dat je niet één, maar twee spellen bij je virtual reality-bril krijgt, mits je hem natuurlijk preordert. Het gaat om de spellen EVE: Valkyrie en Lucky's Tale (mocht je geen preorder plaatsen, dan krijg je alleen Lucky's Tale). Ook is het goed om te weten dat de Rift wel zijn eigen controllers krijgt, maar die zijn uitgesteld tot een latere datum - gelukkig krijg je er een Xbox One-controller bij.

Lees ook onze review van de Oculus Rift en Touch Controllers.