Vanaf nu is het mogelijk de virtual reality-bril Oculus Rift met goedkopere pc's te gebruiken, maakt Oculus bekend in een blogpost. Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van een techniek die het asynchronous spacewarp noemt.

Oculus Rift en asynchronous spacewarp

Virtual reality-bril Oculus Rift kan nu ook in combinatie met goedkopere pc's werken. Vanaf nu is de technologie genaamd asynchronous spacewarp voor iedereen beschikbaar. Dat betekent dat titels voortaan maar de helft van het aantal frames nodig hebben dan voorheen het geval was, en dat houdt in dat iets minder krachtige - en dus goedkopere - pc's ook gebruik kunnen worden. Voor een meer technische uitleg, kun je terecht op de blog van Oculus. Vorige maand kondigde het bedrijf deze functionaliteit al aan tijdens Oculus Connect.

De specificaties voor de meest optimale ervaring blijven hetzelfde. Maar daar waar de oude minimum specificaties lieten zien dat je tenminste een Nvidia GTX 970 en een i5-processor nodig had, mag je nu ook een Nvidia GTX 960 en een i3-processor gebruiken. Echter, je dient nog steeds minimaal 8GB aan werkgeheugen te hebben. Tijdens de lancering van de Oculus Rift, betaalde je gemakkelijk zo'n duizend euro voor een pc voor de Rift. Maar nu kan dat al voor de helft van het geld en dat kan gebruikers overhalen een Rift op te pikken.

Lees ook onze review van de Oculus Rift en Touch Controllers.