Microsoft heeft bekendgemaakt dat wanneer iemand een gedeeld bestand op OneDrive bewerkt, je daar een Apple Watch-notificatie over krijgt. Wederom laat Microsoft zien dat de waarde van een smartwatch hem vaak zit in simpele implementaties.

Zien wie dat OneDrive-bestand bewerkt

Voor het weekend heeft Microsoft een aantal applicaties vrijgegeven voor zowel Apple Watch als Android Wear. Het zijn apps waaruit op te maken is dat Microsoft lijkt te begrijpen wat je met een smartwatch kunt en ook wilt doen: namelijk niet teveel, terwijl je toch inzicht krijgt in dagelijkse bezigheden en ergens de controle over houdt. Deze week presenteert het bedrijf wederom een kleine, maar toffe implementatie voor Apple Watch, die gebaseerd is op de onlangs toegevoegde functie van Microsoft OneDrive.

Microsoft OneDrive is de cloudopslagdienst van Microsoft waar je allerlei bestanden in kunt opslaan en vanaf meerdere apparaten, zoals je tablet, smartphone, pc of Xbox, kunt bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld je digitale muziekcollectie uploaden naar de dienst en de nummers beluisteren via de Groove Music-app, beschikbaar voor Android, iOS, Windows en Xbox, die gratis te downloaden is. Erg handig, net als de mogelijkheid om samen aan hetzelfde document binnen OneDrive te werken, zodat je niet telkens op elkaars mailtje hoeft te wachten.

Toegegeven, het is een functie die we liever veel eerder hadden gezien, maar hij is daardoor niet minder welkom. Om die functie extra kracht bij te zetten, introduceert Microsoft ook notificaties voor Apple Watch: je krijgt een berichtje op je pols wanneer iemand een gedeeld document bewerkt, zodat je altijd op de hoogte bent van wie wat doet of heeft gedaan. Je kunt ook instellen die notificatie op je smartphone te ontvangen. Al met al wederom een handige functie die de waarde van een smartwatch kan verhogen, ook al is dat miniem.