Een ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen de standaard Tizen-software te vervangen met Android Wear op de Samsung Gear 2-smartwatch. Tizen heeft wel meer features en een langere batterijduur dan Android Wear.

Samsung Gear 2 met Android Wear

Samsung heeft één smartwatch waar momenteel Android Wear op draait, de Samsung Gear Live. Op de andere smartwatches van het bedrijf zien we de eigen software Tizen teug. Samsung gebruikt Tizen voor het eigen ecosysteem en heeft daarom geprobeerd het besturingssysteem zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de consument. Het resultaat is dat de software meer features aanbiedt en de batterij langer mee laat gaan in vergelijk met Android Wear, maar die laatste heeft toch echt meer ondersteuning van developers.

En als we inmiddels iets hebben geleerd, dan is het wel dat het platform met de meeste developers, de meeste consumenten achter zich krijgt. Daarom denkt menigeen dat Samsung maar beter voor Android Wear moet gaan voor z'n smartwatches. Wanneer Samsung het Android-platform omarmt voor z'n horloges, is nog niet bekend. Een ontwikkelaar is het bedrijf nu te snel af en heeft Android Wear al draaien op de Samsung Gear 2. Het heeft die developer vier maanden gekost en momenteel is de software nog in bètavorm - maar het werkt.

Momenteel werkt de ontwikkelaar keihard aan een aantal verbeteringen, zodat de software bijvoorbeeld sneller wordt opgestart. Mocht dit allemaal goed gaan, dan kun je straks zelf de software downloaden. Omdat de Samsung Gear S voorzien is van nagenoeg dezelfde hardware, moet deze port van Android Wear ook werken op dat apparaatje. Wanneer de developer het OS vrijgeeft voor iedereen, is echter nog niet bekendgemaakt. Het zou in elk geval tof zijn zelf de keuze te kunnen maken welk besturingssysteem je op de Samsung-smartwatch hebt.