Tim Cook, bestuursvoorzitter van Apple, heeft laten weten dat ontwikkelaars ontzettend geïnteresseerd zijn in de Apple Watch. Op dit moment zijn er meer geïnteresseerde ontwikkelaars voor de Apple Watch dan destijds het geval was met de introductie van de iPhone en iPad.

Developers tonen veel interesse in Apple Watch

In een interview met de Chinese editie van Bloomberg heeft Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook laten weten dat er op dit moment ontzettend veel geïnteresseerde ontwikkelaars zijn voor de Apple Watch - meer dan destijds het geval was met de introductie van de iPad, de tablet van Apple, en de iPhone, de smartphone van het bedrijf. Op dit moment wordt er gewerkt aan meer dan 3500 applicaties voor het slimme horloge. Ter vergelijking: er werd gewerkt aan 500 iPhone- en duizend iPad-apps tijdens hun introductieperiode.

Onlangs kondigde Apple nog aan de Apple Watch in meerdere landen uit te brengen, maar Nederland zit helaas niet bij die tweede lichting. Dat werd van tevoren door zowel de industrie als de pers wel aangenomen, aangezien Nederland vaker wel dan niet bij de tweede lichting van een Apple-productlancering zit. Ook onze zuiderburen hebben nog geen releasedatum in zicht. Gelukkig is het wel mogelijk om de Apple Watch uit het buitenland te importeren, zoals Duitsland, Zwitserland of zelfs Italië, als het echt niet anders kan.

Tijdens de WWDC-presentatie van Apple liet het bedrijf weten te werken aan de volgende iteratie van het watchOS - het besturingssysteem dat Apple heeft ontwikkeld voor de Apple Watch. Ook is toen aangekondigd dat het horloge native apps krijgt: apps die je direct vanaf het horloge afspeelt en waar je geen iPhone meer voor nodig hebt. Het feit dat de Apple Watch nog niet overal verkrijgbaar is, weerhoudt de geruchtenmolen er niet van op volle toeren te draaien, want inmiddels zijn er ook alweer verhalen verschenen over de Apple Watch 2.