Hoewel de Apple Watch wereldwijd nog in de winkel moet verschijnen, denken analisten dat de opvolger van het slimme horloge eind 2015 verschijnt. Bovendien zou Apple moeite hebben met de productie van de Watch.

Gerucht: Apple Watch-opvolger verschijnt eind 2015

Sinds de Apple Watch is aangekondigd begin maart, wacht menig Apple-liefhebber al op deze eerste wearable uit Cupertino. De Apple Watch moet in een aantal landen, behalve Nederland, eind april gaan verschijnen. Desondanks denken analisten nu dat Apple ondertussen werkt aan de opvolger van dit slimme horloge en dat-ie eind 2015 op de schappen gelegd wordt. Daarnaast denkt datzelfde analistenbureau, Cowen & Co., dat Apple moeite heeft met de productie van de Apple Watch en dat er eind juni zes miljoen units verkrijgbaar zijn.

De hoofdleverancier van de Apple Watch is het bedrijf Quanta; die schijnt zo veel moeite met de productie van de Apple Watch te hebben, dat Apple genoodzaakt is drieduizend man van Foxconn, de producent van de iPhone, in te zetten voor het Apple Watch-project. Maar ondertussen zou Apple dus al werken aan een opvolger - hoe gek dat ook klinkt, wanneer je in acht neemt dat de huidige productie niet soepel verloopt en de Apple Watch tijdens de lancering niet eens overal ter wereld verkrijgbaar is. Maar zo gaan de zaken nou eenmaal.

De Apple Watch 2 zou voorzien worden van een aantal toffe features. Zo zou je het apparaat sneller aan je iPhone kunnen koppelen en krijgt het een oled-scherm van Samsung - juist, datzelfde bedrijf dat zijn smartwatch-tak op pauze heeft gezet. Mocht dit allemaal kloppen, dan zou het ook goed mogelijk kunnen zijn dat het scherm van de tweede Apple Watch wellicht iets gebogen is. Maar we zijn ervan overtuigd dat Apple niet met twee Apple Watches in 2015 komt. Dan kannibaliseer je toch echt je eigen markt en dat lijkt ons niet de bedoeling.