Of het door de klaagzang van Pebble of de reacties van backers komt is niet duidelijk maar Apple heeft gisteren eindelijk de Pebble Time-app goedgekeurd. Hierdoor kunnen bezitters van een Pebble Time-smartwatch en een iPhone hun smartwatch toch gebruiken.

Eind vorige week liet Pebble weten verontwaardigd te zijn over de gang van zaken bij Apple. Het bedrijf zou namelijk al weken bezig zijn met het goedkeuren van de Time-app die de iPhone met de Pebble Time-smartwatch moet verbinden. Er gingen zelfs geruchten dat Apple dit bewust zou doen om de concurrent van de Apple Watch te dwarsbomen.

Overigens werd gisteren ook bekend dat Pebble zelf wat fouten gemaakt heeft met het indienen van de app. De eerste versie was namelijk reeds goedgekeurd maar werd voor een kleine update door het bedrijf uit de wachtrij bij Apple gehaald. De update werd als compleet nieuwe app ingediend waardoor het proces langer in beslag nam.

Door het ontbreken van de iOS-app konden bezitters van een iPhone niks met hun splinternieuwe Pebble Time, maar daar is gisteren dus verandering in gekomen. Ook wij wachten met smart op onze Pebble Time smartwatch en delen onze ervaringen zodra het model binnen is. De verwachting is dat dit in de komende twee weken gebeurt.