Pebble introduceert met de nieuwste update van de firmware een batterijbesparende feature voor zijn Pebble Time en Pebble Time Steel. Je kunt de update voor de smartwatches nu downloaden uit Google Play voor Android en App Store voor iOS.

Pebble Time-horloges gaan nu langer mee

De Pebble Time-smartwatch speelt in op één van de belangrijkste irritaties van de slimme horloges, voor een nog langere accuduur. Pebble introduceert met de nieuwste update van de firmware namelijk een batterijbesparende feature voor zijn Pebble Time en Pebble Time Steel. Deze functie deactiveert Bluetooth op Pebble automatisch nadat hij dertig minuten niet in gebruik is geweest. Het gevolg: je Pebble-smartwatch gebruikt nu nóg minder batterij – tot zo’n vijftig procent –, en hoeft daarom nog minder vaak aan de lader.

De Pebble Time hield het zonder op te laden voor deze update al zeven dagen vol; de Pebble Time Steel zelfs tien. Ook is er de Quiet Time-functie. Zet de notificaties op je Pebble uit als je even niet gestoord wilt worden. Anders dan bij de Mute-functie – waar je je Pebble handmatig tijdelijk op stil zet – plan je nu al van tevoren in op welke dagen of tijdstippen je wel of geen meldingen wilt krijgen. Handig dus om standaard van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren in te stellen, of om afspraken of verjaardagen in te plannen.

Om je Pebble Time of Pebble Time Steel te updaten naar de nieuwste firmware, kies je Menu » Support » Update Your Pebble in de Pebble Time-app voor iOS of Android. Download update 3.4.0 hier voor Android en update 3.2 hier voor iOS.

Lees ook onze recensie van de Pebble Time-smartwatch.