Nog niet zolang geleden was de Pebble Time één van de meest succesvolle Kickstarterprojecten ooit en vanaf nu kun je ook in Nederland voor deze smartwatch naar de winkel. Bij diverse winkels is het slimme horloge uit voorraad te koop voor een prijs van 249 euro.

De Pebble Time is nu officieel verkrijgbaar in Nederland, België en Luxemburg. In mei van dit jaar kregen wereldwijde Kickstarter-investeerders hun Pebble Time al om de pols en nu is dus ook de consument aan de beurt. Over enkele maanden wordt ook de Pebble Steel – een luxueuze uitvoering van de Time – in de winkels verwacht.

De Pebble Time is voorzien van een e-paper kleurenscherm waarop onder meer notificaties, apps en metingen van de sensoren getoond kunnen worden. Ook is er een ingebouwde waterbestendige microfoon aanwezig en het geheel draait op een door Pebble ontwikkeld besturingssysteem. De Pebble Time is twintig procent dunner dan de originele Pebble. De wijzerplaat is van krasbestendig Gorilla Glass en de kast eromheen van roestvrij staal. De polsband heeft een quick-release-mechanisme waarmee het personaliseren van je Pebble eenvoudiger is dan ooit. Pebble Time heeft ook een slimme poort, wat hardwareontwikkelaars in staat stelt eenvoudig extra sensoren en slimme polsbandjes direct aan het horloge te koppelen. Ook kun je hem aan moderne Android- en iOS-smartphones koppelen (Android 4.0+ iOS 8.0+ vereist).

Je kunt meer over de Pebble Time te weten komen in onze special: Pebble smartwatches: Alles dat je moet weten