Pebble heeft een flinke firmwareupdate uitgebracht voor Pebble Time, die onder andere de verlichting wat meer helder maakt voor de smartwatch. Alle verbeteringen zijn gebaseerd op feedback vanuit de community, aldus het bedrijf.

Nieuwe firmwareupdate beschikbaar voor Pebble Time

Pebble heeft een gloednieuwe firmwareupdate vrijgegeven voor de Pebble Time-smartwatch en heeft ook wat nieuwe functies in zowel de iPhone- als Android-app gebouwd. Volgens het bedrijf zijn de onderstaande verbeteringen het resultaat van feedback vanuit de community, dus als het goed is krijg je nu enkel te maken met features waar je op zit te wachten. Je kunt firmwareversie 3.2 nu downloaden vanuit de instellingensectie op je Android- of iOS-app en genieten van de onderstaande, nieuwe features.

  • Je kunt nu de achtergrondverlichting zelf instellen;
  • Je kunt nu de grootte van de letters aanpassen;
  • Je kunt nu de mate van vibreren aanpassen;
  • Android-gebruikers kunnen de meeste muziekspelers bedienen vanaf hun smartwatch;
  • De opties voor de notificaties zijn uitgebreid;
  • En er zijn uiteraard bugfixes en prestatieverbeteringen.

De Pebble Time is al verkrijgbaar in Nederland en is voorzien van een e-paper-kleurenscherm waarop onder meer notificaties, apps en metingen van de sensoren getoond kunnen worden. Ook is er een ingebouwde, waterbestendige microfoon aanwezig en draait het op een door Pebble ontwikkeld besturingssysteem.

De Pebble Time is twintig procent dunner dan de originele Pebble. De wijzerplaat is van krasbestendig Gorilla Glass en de kast eromheen van roestvrij staal. De polsband heeft een quick-release-mechanisme waarmee het personaliseren van je Pebble eenvoudiger is dan ooit. Pebble Time heeft ook een slimme poort, wat hardwareontwikkelaars in staat stelt eenvoudig extra sensoren en slimme polsbandjes direct aan het horloge te koppelen. Ook kun je hem aan moderne Android- en iOS-smartphones koppelen (Android 4.0+ iOS 8.0+ vereist).