Ontwikkelaar Flexbits heeft de populaire kalenderapplicatie Fantastical 2 voorzien van een update, waardoor je hem op je Apple Watch kunt gebruiken. De update is gratis voor iedereen die de app al op z'n iPhone heeft staan, dus je hoeft niets extra te betalen.

Fantastical 2: populaire iPhone-kalenderapp nu uit op Apple Watch

De oprichter van Flexbits had één voorwaarde voor het uitbrengen van zijn Apple Watch-app voor Fantastical 2: Flexbits zou hem pas uitgeven op het moment dat de Apple Watch dus ook echt beschikbaar was en de ontwikkelaars van Flexbits wisten wat het apparaat precies aankan en hoe alles werkt. De reden daar achter is heel simpel: ontwikkelen voor een nieuw platform levert problemen (of obstakels) op en Michael Simmons, de oprichter, zegt dat je geen problemen kunt oplossen wanneer je niet weet wat die problemen zijn.

Nadat het team de bestaande kalenderapplicatie had uitgeprobeerd, keek het naar wat kernfuncties van de eigen agenda-app en begon het met nadenken over hoe je die het beste kunt vertalen naar een polsapparaat. Dat geeft als resultaat een simpele, maar overzichtelijke app, die middels Glance in één keer een overzicht geeft van je dagbesteding. Je ziet alle afspraken in een kleine timelime op het scherm, met daaronder een korte uitleg inclusief de tijd. Ook kun je dus zien hoeveel tijd je voor de rest van de dag nog over hebt.

Tap je eenmalig op de timeline, dan open je de applicatie en krijg je alle afspraken van de komende twee weken te zien. Meer informatie kun je vinden door te blijven tappen of door aan het kroontje te draaien. Ook kun je natuurlijk je Reminders terugvinden in de app, waar je tevens nieuwe kunt aanmaken en oude kunt afvinken. Via je iPhone kun je overigens allerlei aspecten van de app aanpassen, zodat je hem vormgeeft zoals jij dat prettig vindt. Mocht je de iPhone-app al hebben, dan is de Apple Watch-app gratis verkrijgbaar middels een update.