Enige tijd geleden kondigde MSI aan een pc in een soort rugtas te hebben gefabriceerd, speciaal bestemd voor virtual reality. Met de pc op de rug kan de drager gebruikmaken van de meest veeleisende VR-brillen, zoals de Oculus Rift en de HTC Vive.

VR-gamers

Op die manier hoopt MSI VR-gamers te helpen, die nu zo'n bril met een draadje (of draadloos, maar niet al te ver) met een desktop-pc moeten verbinden. De MSI BackPack bevat een computer die qua hardware lijkt op een zware game-pc. Er zit een zware batterij bij die het anderhalf uur volhoudt. Hiermee heeft MSI het begrip 'draagbare computer'  feitelijk een nieuwe lading gegeven, want het is allerminst een laptop.

Volledige Intel Core i7-pc

In de rugzak vindt men een volledige pc die draait op een Intel Core i7-processor met 16GB ram, een 256GB ssd-schijf en een NVIDIA GeForce GTX 1060, een zware grafische kaart. De tas met deze inhoud kost zo'n tweeduizend euro voor de goedkoopste versie. Deze backpack kan MSI vanaf 30 november aan klanten leveren, preorders zijn al opengesteld.

Veeleisend

Veeleisende klanten kunnen eventueel kiezen voor een GTX 1070-kaart en een ssd met 512GB opslaggeheugen. Dan zijn ze zo'n driehonderd dollar meer kwijt. Wanneer deze pc wordt geleverd aan klanten, is nog duister. MSI zwijgt hier nog over.