Trek je portemonnee maar vast open wanneer je een mooie band voor je Apple Watch wil kopen: de duurste is 499 euro. De goedkoopste band zal 59 euro kosten. Deze prijzen worden genoemd in de Duitse online Apple-winkel.

Die Apple Watch is een dure hobby

Wanneer je de Apple Watch in huis haalt, dan heb je straks de optie om uit verschillende banden te kiezen. Op maandagavond is bekendgemaakt welke verschillende banden je mag verwachten en hoe duur die zullen zijn. Maak je borst maar vast nat en trek die portemonnee maar vast open, want dit gaat je geld kosten. De goedkoopste armbanden, genaamd de Sportband, gaat weg voor zo'n 59 euro per stuk. Deze prijzen halen we uit de Duitse online Apple-winkel, aangezien de Apple Watch voorlopig niet naar Nederland komt.

Maar goed, je kunt het hem dus gemakkelijk importeren uit bijvoorbeeld Duitsland of Groot-Brittannië, waar Apple het slimme horloge wel lanceert. Dus daarom is het handig om te weten wat je straks kwijt bent aan het horloge, plus een toffe accessoire. Daar waar de verwachting is dat de Apple Watch omgerekend 349 euro (kleine versie) en 399 euro (grote versie) gaat kosten, weten we in elk geval zeker dat de duurste armband (zie afbeelding hierboven) 499 euro gaat kosten. Dat is honderd euro duurder dan het apparaat zelf.

Voor een compleet overzicht van de beschikbare banden en hun prijzen, verwijzen we je door naar de Duitse online Apple-winkel. Daar vind je nog een selectiearmbanden voor de Apple Watch die tussen de 59 en 499 euro in zitten. Apple verkoopt namelijk ook banden van 169 euro en 269 euro en dat lijken de prijscategorieën te worden. Ook vind je er de speciale magnetische oplaadkabel voor de Apple Watch. De één meter lange kabel kost je straks 35 euro, terwijl je 45 euro neerlegt voor de kabel van twee meter. Dat is nog eens een dure hobby.